Bij de nieuwbouw van Hospice de Mare in Leiderdorp werd woensdag het hoogste punt bereikt. (Video: Brigit Disseldorp)

Bouw Hospice De Mare bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van de nieuwbouw van Hospice De Mare in Leiderdorp is bereikt. Traditiegetrouw gaat zo’n mijlpaal gepaard met het uitschenken van het pannenbier. En dat gebeurde woensdagmiddag ook op de nieuwbouwlocatie waar het glas werd geheven met alle rechtstreeks betrokkenen.

De bouw van het nieuwe hospice verloopt voorspoedig. Rond de jaarwisseling 2022-2023 werden de contracten voor de nieuwbouw getekend met de bouwers Horsman en Co, HOMMA en Warmerdam. Na het bouwrijp maken van het terrein sloeg burgemeester Laila Driessen in februari de eerste heipaal. Dat vormde het startpunt van een strak geregisseerd bouwproces met een geplande oplevering in december 2023.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat het aantal zorgvragers bij hospices de komende jaren zal toenemen. Daarnaast blijkt er veel behoefte aan een hospice in de regio ten oosten van Leiden. Daarom wordt aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp, tegenover verpleeghuis Leythenrode, een nieuw en bijna energieneutraal hospice gebouwd. Inmiddels zijn de contouren van het gebouw goed zichtbaar en krijg je een aardig idee van de situering van de entree, de gastenkamers, de huiskamer en de overige ruimten.

Op de begane grond komen zes gastenkamers, een royale huiskamer, een keuken en enkele bijkomende ruimten. Op de eerste verdieping een kantoor, een grote spreekruimte voor vrijwilligers en familieleden van gasten, een logeerkamer en wat aanpalende ruimten voor onder andere de techniek.

De bouw van Hospice De Mare Leiderdorp komt tot stand door een samenwerking met de gemeente Leiderdorp en de Rabobank. Aanvullend wordt er nog gezocht naar sponsoren die een deel van de inrichting van dit maatschappelijke project voor hun rekening willen nemen.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×