Het Werninkterrein
Het Werninkterrein. (Foto: Chris de Waard)

Onderhandelingen nieuwbouwplannen Werninkterrein vastgelopen

De geplande woningbouw op het Leidse Wernink-terrein gaat voorlopig niet door, doordat de onderhandelingen van de gemeente met ontwikkelaar ABB zijn vastgelopen. Het was de bedoeling dat op het terrein een nieuwe stadsbuurt zou verrijzen, maar de ontwikkelaar vindt de risico’s van het project te groot, zo maakte de gemeente Leiden woensdag bekend.

Bouwwethouder Julius Terpstra hoopt dat van uitstel geen afstel komt, maar kan dat laatste ook niet uitsluiten. “Het is met deze ontwikkelaar en dit plan niet gelukt”, zo constateert hij. “We moeten nu echt even een paar maanden de tijd nemen om te kijken hoe we nu verder kunnen.”

Het Werninkterrein is een stuk grond ter hoogte van de bocht die de Oude Rijn met de Korte Vliet verbindt. Voorheen was er een betoncentrale gevestigd. Na het vertrek van dat bedrijf wordt het gebied nu al ruim tien jaar niet gebruikt. De gemeente was van plan hier circa 650 woningen, een hotel en voorzieningen te laten bouwen in een autovrije wijk.

Bouwwethouder Julius Terpstra over het mislukken van de onderhandelingen met ontwikkelaar ABB voor woningbouw op het Werninkterrein.

Bij het project komt een aantal uitdagingen kijken, waaronder op het gebied van ontsluiting en het beperken van geluidsoverlast van het nabijgelegen spoor. Ontwikkelaar ABB heeft aangegeven geen financiƫle verplichtingen aan te willen gaan voor deze extra eisen. Daarop heeft de gemeente Leiden besloten om de onderhandelingen te stoppen.

De gemeente gaat de komende tijd nadenken over het vervolg. In het najaar zal door het college een nieuw voorstel aangeboden worden aan de gemeenteraad.

Leiden Maatschappij Politiek Werninkterrein


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×