Noëlle ter Woerds van de organisatie van Werfpop. (Foto: Sleutelstad)

Werfpop is er (bijna) klaar voor

In het Leidse Hout gaat zaterdagmiddag voor de 41e keer Werfpop van start. Het jaarlijkse muziekfestival staat bekend als een van de meest gevierde evenementen in de regio. Elk jaar trekt het duizenden muziekliefhebbers van alle leeftijden die samenkomen om te genieten van een dag vol livemuziek, eten en plezier. Maar achter het succes van Werfpop schuilt een geheim wapen: de driehonderd enthousiaste vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om het festival soepel te laten verlopen.

“Die driehonderd onmisbare vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om van Werfpop ieder jaar weer een succes te maken”, vertelt Noëlle ter Woerds van de Werfpoporganisatie. “Wat veel mensen zich niet realiseren, we beginnen in september alweer met de volgende editie. Ik ben een nieuwkomer, sinds een jaar help ik met de organisatie van Werfpop.” Ze pakt een meetlint en loopt het enorme terrein op om de eetstandjes een plek te geven. Churros staat hier, ze pakt een verfbus en meet de plek uit.

Werfpop, opgericht in 1982, begon als een kleinschalig initiatief dat gericht was op het bieden van een podium voor lokale bands en artiesten. In de afgelopen decennia is het uitgegroeid tot een van de grotere festivals in Nederland. Met een lekkere line-up: Crown Compass, Hang Youth, Kees van Hondt, MAURINO, MICH, Mood Bored, PERSONAL TRAINER, SKINC, Splendid, Batmobile, Sticks, Wies en vele anderen.

Groen festival
Toegang bedraagt 7,50 euro en daarvoor ontvang je ook een eco-beker. “Want we proberen Werfpop zo groen mogelijk te houden. We gebruiken allemaal hergebruikt materiaal om  verspilling tegen te gaan. Het belooft heerlijk weer te worden dus de 41e editie van Werfpop wordt vast een succes”, stelt Ter Woerds.

Advertentie

Leiden Maatschappij Werfpop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×