gemeentehuis Voorschoten
Het gemeentehuis van Voorschoten. (Foto: Chris de Waard)

Honderd aanmeldingen voor Voorschoten Awards

Voor de Voorschoten Awards zijn honderd aanmeldingen binnengekomen. De aanmeldtermijn is inmiddels verstreken. Wethouder Hans van der Elst (cultuur) noemt het bijzonder dat voor de eerste editie van de Awards zoveel aanmeldingen werden ontvangen. “De lijst stond bomvol mooie motivaties”, zegt hij. “Wat een sterk deelnemersveld. Als jury wisten we gelukkig consensus te bereiken over de genomineerden, maar het viel niet mee.”

De Voorschoten Awards zijn in het leven geroepen om de vele vrijwilligers, sporters en cultuurbeoefenaars in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. Het gaat dan om speciale bijdragen. Als voorbeelden noemt de gemeente Voorschoten ‘de trainer die al jarenlang op zaterdagochtend de jeugd traint bij de voetbalclub, de vrijwilliger die door wind en regen boodschappen doet voor het seniorencafé en de kunstenaar die gratis tekenles geeft’.

In augustus wordt bekend welke kandidaten zijn genomineerd voor de Awards. De bekendmaking van de uiteindelijke winnaars is op vrijdagavond 8 september in de Kruispuntkerk, aan het begin van Het Weekend van Voorschoten.

Jury
In de jury zit naast wethouder Van der Elst zijn collega van sport, Hubert Schokker. De andere juryleden zijn Femke Hameetman. directeur van het Dordrechts Museum, sportcolumnist Hans Douw en Yvonne van Balen, directeur welzijnsorganisatie Voorschoten voor Elkaar.

Cultuur Maatschappij Voorschoten Voorschoten Awards


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×