Genomineerden en winnaars van de Voorschoten Awards 2023. (Foto's: Gemeente Voorschoten)

Voorschoten Awards uitgereikt tijdens Weekend van Voorschoten

De Voorschoten Awards zijn vrijdagavond onder grote belangstelling uitgereikt aan actieve burgers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, cultuur, jeugd of vrijwilligerswerk in Voorschoten. Wethouders Hans van der Elst en Hubert Schokker reikten de Voorschoten Awards uit aan de trotse winnaars.

De winnaar in de categorie Cultuur is Maria Rosenmöller. Volgens de jury een gedreven professional die zowel vanuit haar beroep als in haar vrije tijd muziek en cultuur op hoog niveau met het dorp verweeft. “Ze heeft oog voor mensen en hoe talent het best kan worden uitgedaagd en ontwikkeld.”

In de categorie Sport won Ed Zijl. “Ed zet zich al jaren met hart en ziel in voor de atletiektak van Voorschoten ’97. Elke dinsdag, donderdag én in het weekend verzorgt Ed training op de atletiekbaan, in de wijk, in de duinen of op het strand. In het weekend is hij altijd aanwezig bij wedstrijden om zijn atleten te supporteren”, aldus de jury.

In de categorie vrijwilligers ging de prijs naar de vrijwillige brandweer van Voorschoten. “Het is mooi te zien hoe een hechte club vrijwilligers actief is in Voorschoten, die zich met hart en ziel inzet voor de veiligheid van onze inwoners en die in de regio. Dit jaar werd door het ongeval op het spoor van Voorschoten voor iedereen zichtbaar wat een helden er werken bij de vrijwillige brandweer en hoe bijzonder het werk is dat zij doen. Reden te meer om voor deze groep, ten overstaande van het hele dorp, onze waardering uit te spreken en de Voorschoten Award toe te kennen”, aldus de jury.

In de categorie Jeugd ging de prijs naar Thijmen Richters. “”Thijmen is een zeer enthousiaste vrijwilliger binnen het scheidsrechters- en trainersgilde van MHC Forescate. Thijmen fluit inmiddels wedstrijden van de jeugd tot aan de veteranen. Daarnaast is Thijmen actief binnen het trainersgilde en geeft hij met veel passie en energie training aan andere jeugdleden.”

De Voorschoten Awards worden vanaf nu ieder jaar in het Weekend van Voorschoten uitgereikt. Het Weekend van Voorschoten is een podium voor alle Voorschotense verenigingen  en instellingen, van sport-, cultuur-, kunst- tot maatschappelijke instellingen om zich op actieve wijze te presenteren.

Het Weekend van Voorschoten vindt dit weekend plaats. Op zaterdag is er de Cultuur- en Verenigingsmarkt, een Kunstenaarsmarkt, muziekpodia en Open Monumentendag.
Op de Cultuur- en Verenigingsmarkt presenteren zich in het centrum meer dan tachtig vrijwilligersorganisaties, culturele instellingen en sportverenigingen.

Op drie podia zijn er optredens van meer dan twintig gezelschappen, verzorgd door de Cultuurfabriek. Tijdens Open Monumentendag zijn dit jaar ruim twintig monumenten te bezichtigen. Bijzonder is de presentatie van meer dan 25 leden van de Kunstkring De Vlietstreek op het Treubplein.

Op zondag is er de Oldtimerdag, de kofferbakverkoop en diverse activiteiten voor kinderen.

 

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×