Honderd Mini's rijden door het Groene Hart. (Foto's: Linda Mooijman)

Eerste Minirun voorlopig ook de laatste: geen verkeerspolitie beschikbaar

De eerste editie van de Minirun door het Groene Hart bij Zoeterwoude is waarschijnlijk ook de laatste. Door personeelsgebrek bij de politie waren er geen motoragenten beschikbaar om de stoet van honderd Mini’s met bewoners van Swetterhage te begeleiden. Organisator Walter van Hartevelt kortte de route in zodat de Minirun toch door kon gaan, maar heeft besloten dat het wat hem betreft ook direct de laatste editie is geweest.

Vorig jaar werd na 25 jaar besloten om de Swetterhage Run, waaraan soms wel honderdvijftig voertuigen meereden, voortaan in een kleinere opzet te organiseren. Het evenement kreeg ook een nieuwe naam: Minirun. Een lastig besluit voor Van Hartevelt die weet dat er juist een wachtlijst van deelnemers is. “Niet iedereen die wil kan elk jaar meerijden. Dat is heel jammer, maar we hebben nou eenmaal een beperkt aantal plekjes. We houden het wel bij. Het ene jaar rijdt persoon A mee, volgend jaar moet hij dan een keertje overslaan”, legde de organisator toen uit.


Verslaggever Linda Mooijman filmde de honderd Mini’s die door Zoeterwoude-Dorp reden.

Burgemeester
De keus voor een kleine toer met maximaal honderd Mini’s werd noodgedwongen genomen omdat de politie aangaf onvoldoende motoragenten beschikbaar te hebben. Dat er dit jaar helemaal geen begeleiding mogelijk was zag Van Hartevelt ook niet aankomen. Hij vroeg burgemeester Fred van Trigt om te bemiddelen maar ook de burgervader geeft aan dat hij het personeelstekort ook niet op kan lossen en dat de politie lastige keuzes moet maken.

Het doek lijkt nog niet helemaal gevallen voor de Minirun. Tijdens het afsluitende feest, waar Van Hartevelt en medeorganisator Eric de Wijngaert door de bewoners van Swetterhage in het zonnetje worden gezet, laat Van Hartevelt weten dat hij al broedt op een ideetje voor volgend jaar. Wat dat precies is laat hij nog in het midden. Dat het een leuke activiteit voor mensen met een beperking is staat eigenlijk wel al vast.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×