(Foto's: Chris de Waard)

Honderden mensen betuigen eer aan slachtoffers steekpartij

Terwijl de klokken van de Hooglandse Kerk luiden, komen de eerste mensen aan bij het plein voor de ingang van de kerk. Ze komen voor de herdenkingsbijeenkomst die wordt georganiseerd voor de slachtoffers van de steekpartij bij Diaconaal Centrum De Bakkerij waar vrijdag een vrijwilliger dodelijk werd verwond en twee mensen gewond raakten.

Als de deuren om precies 19.00 uur open gaan, stroomt de kerk langzaam steeds voller. Onder de aanwezigen ook burgemeester Lenferink en enkele wethouders. Het is druk, maar er heerst in eerste instantie een serene stilte. Mensen gedenken in stilte,  een enkeling fluistert. Na een tijdje beginnen mensen toch ook ingetogen met elkaar te praten. En dat is prima. Het is immers de reden dat de kerk zondagavond de deuren opent. Om stil te staan bij de slachtoffers, maar zeker ook om het gesprek met elkaar aan te gaan en dat gebeurt uiteindelijk volop.

Naast direct betrokkenen bij het drama van vrijdag kwamen honderden Leidenaren naar de bijeenkomst om een kaarsje aan te steken.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Even verderop groeit ook de bloemenzee bij De Bakkerij aan. Ook worden er geschreven boodschappen achtergelaten. Ook enkele van nog jonge kinderen.

Doneeracties
Ondertussen blijft ook de teller oplopen van de crowdfundingactie die is gestart om de schade te kunnen herstellen die is ontstaan tijdens de zoektocht naar de dader van de steekpartij. Het doel was in eerste instantie om 5.000 euro op te halen. Omdat er steeds meer geld binnenkomt, is dat stapsgewijs bijgesteld naar 12.500 euro nu. Ook dat doelbedrag komt al in zicht. Zondagavond stond de teller op bijna 11.000 euro. Er is ook nog een tweede doneeractie. Daar is ruim 2.500 euro ingezameld.

Leiden Maatschappij Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×