Tijdens de EL CID trekken groepjes toekomstige studenten door de stad. (Archieffoto: Sleutelstad)

Voorbereidingen introductieweek EL CID in volle gang

De Enige Leidse Commissie Introductie Dagen, ofwel de EL CID week, gaat volgende maand weer van start. Van 14 augustus tot en met 18 augustus stroomt Leiden vol met aankomende studenten die kennis met de Sleutelstad willen maken.

Naast eerstejaarsstudenten van de universiteit en hogeschool doen dit jaar ook studenten van mboRijnland en de Leidse instrumentenmakers School (LiS) mee aan de introductieweek.

“De EL CID is het moment dat het studentenleven begint. Tijdens deze dagen krijg je de kans om Leiden te verkennen en een kijkje te nemen bij de Leidse studentenverenigingen. Elk jaar zijn er vaste onderdelen zoals de informatiemarkt waar je kennis kunt maken met alle Leidse verenigingen en organisaties. Dit jaar is er ook een City Challenge waarbij de nieuwe studenten hun eerste kennismaking met de stad krijgen. Zo leer je spelenderwijs meer over Leiden en wat de stad je allemaal te bieden heeft”, vertelt EL CID voorzitter Canali Korkmaz.


EL CID voorzitter Canali Korkmaz vertelt over de komende introductieweek.

Een van de hoogtepunten van de EL CID is volgens Korkmaz het Leidse Eerstejaars Festival (LEF). Op het festival treden verschillende bekende namen op, waaronder Barry Badpak. Daarnaast zijn er verschillende foodtrucks en een informatiemarkt waar allerlei Leidse organisaties aanwezig zijn.

Elk jaar doen er ruim 4000 aankomende studenten mee aan de introductieweek. Voor zo’n groot evenement zijn er ook veel vrijwilligers nodig. “Studenten die het leuk vinden om mee te helpen kunnen zich nog aanmelden”, roept de voorzitter hoopvol aan het eind van de uitzending.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×