Begin september staat Schemerstad weer op het programma. (Foto: PR)

Voornamelijk Leidse makers bij Theaterfestival Schemerstad

In het eerste weekend na de zomervakantie staat de dertiende editie van theaterfestival Schemerstad op het programma. Bij het invallen van de duisternis start de vaartocht waarbij het publiek door de Leidse grachten en singels langs een serie theatervoorstellingen komt.

“Er doen dit keer veel Leidse theatermakers mee aan Schemerstad”, vertelt organisator Frank van Leeuwen. “De meerderheid komt zelfs uit onze eigen stad.” Onder de deelnemende theatermakers onder andere Theatergroep Domino. In hun voorstelling ‘Nader’ presenteren ze een ‘caleidoscopische performance’ die is geïnspireerd op het regenboogkunstwerk van Koen Hauser dat op de kruising van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare staat.

Theaterbron.nl komt met een intrigerende historische dialoog. “Die is geconstrueerd over het keerpunt in de belegering van Leiden”, licht Van Leeuwen een tipje van de sluier op. Dus je komt alles te weten over de geheime ontmoeting van Magdalena Moons en legeroverste Valdez.”

Er wordt ook gedanst langs het Leidse water. In de performance Rise van Dance Company The Kitchen is het publiek getuige van een fantasierijke ceremonie als eerbetoon aan de krachten van het universum. Anika van de Wijngaard en Jos Agasi komen met Voer Voor Vissen met een persoonlijk verhaal over generatieverschillen. Verteld vanaf een installatie van beeld en geluid.

Naast de vier genoemde Leidse collectieven, verrast Kingfisher Sky het langsvarende publiek met een samensmelting van Keltische folk, wereldmuziek en akoestische rock.

Verwondering
Bij Schemerstad is de stad het decor van de spraakmakende theatervoorstellingen. Het publiek kan meevaren in rondvaartboten, maar ook deelnemen met een eigen boot is mogelijk. Meer informatie over het festival, aanvangstijden en het bestellen van kaarten, is te vinden op de website. Schemerstad is dit jaar op vrijdag 8 en zaterdag 9 september.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×