Vanaf het water genieten deelnemers van theater op de kant. (Foto: Emile van Aelst)

Theaterfestival Schemerstad: 'Voor elk wat wils, in het donker'

Voor de veertiende keer zijn de oevers van de Leidse grachten het toneel van theaterfestival Schemerstad. Vanavond en morgenavond varen deelnemers door het centrum. Op verschillende plekken kan worden aangemeerd, waarna de opvarenden op een korte voorstelling worden getrakteerd.

De organisatie heeft zich weer ingespannen om de deelnemers met een afwisselend programma te vermaken. “Het is weer voor elk wat wils, in het donker”, vertelt Frank van Leeuwen die vanaf de eerste editie verantwoordelijk voor Schemerstad is.


Organisator Frank van Leeuwen over Schemerstad.

Programma
Theatergroep Al Dente brengt ‘King Lear in een kwartier’. De ultieme kern van de Shakespeare klassieker wordt door acht acteurs voorgeschoteld. Operagezelschap Collectief Ludvik brengt, in samenwerking met het Toonkunstkoor Leiden, de voorstelling ‘Requiem’. “Met dit muzikale ritueel wordt afscheid genomen van alles waarvoor je bang kunt zijn en waardoor je je kan laten tegenhouden”, zeggen ze zelf.

Fields of Wonder trakteert de deelnemers op ‘Wie volgt?’, een groteske sneakpreview van een scène uit de nieuwe editie van ‘De Spaanse Hoer’ die in oktober te zien zal zijn. Danscollectief DansBlok brengt samen met muziektheatercollectief KASSET de voorstelling ‘Spiergeheugen’, waarin de kracht van lichamelijke herinnering centraal staat. Tot slot zorgt Marcel Harteveld, als zijn alter ego Cor, voor een lach met zijn cabareteske performance ‘Voor de bui binnen.’

Het publiek kan zowel meevaren in rondvaartboten als in een eigen boot. Meer informatie over het festival, aanvangstijden en het bestellen van kaarten, is te vinden op www.schemerstad.nl.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×