De Voorschotense Paardenmarkt (Archieffoto: Chris de Waard)

Partij voor de Dieren Zuid-Holland gaat protesteren bij Voorschotense Paardendagen

De Zuid-Hollandse afdeling van de Partij voor de Dieren gaat zaterdag protesteren bij de Voorschotense Paardendagen. De partij vindt dat evenementen zoals deze dieren exploiteren en roept de organisatie op te stoppen met de huidige invulling van het evenement.

Steen des aanstoots is onder meer een paardenmarkt waar paarden worden verhandeld en een touwtrekwedstrijd waarbij mensen het opnemen tegen paarden. De PvdD is van mening dat deze activiteiten veel stress opleveren bij de aanwezige paarden. Ook de drukte en het lawaai dat het evenement met zich meebrengt zouden onnodige last opleveren voor de dieren.

Voorzitter van het Paardenmarktcomité Jan van Leeuwen reageerde eerder al bij Sleutelstad op de kritiek:  ”Wij zullen ons altijd blijven houden aan de wet en regelgeving vanuit de overheid. Deze regelgeving wordt wel steeds strenger, we komen bijna om van de regels. Helaas wordt er vaak geoordeeld door mensen die er nog nooit zijn wezen kijken.” De PvdD vindt deze regels dus niet toereikend en pleit voor een alternatief met een andere invulling.

De Paardendagen zijn 28, 29 en 30 juli. De Partij voor de Dieren protesteert zaterdag 29 juli tussen 11.00 en 15.00 in stilte. Mensen die ook willen protesteren kunnen zich melden bij de partij via zuidholland@partijvoordedieren.nl.

 

 

Cultuur Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×