Impressie van de nieuwbouw. (Afbeeldingen: Gemeente Zoeterwoude)

Zoeterwoude wil twintig huizen langs N206: 'Mogelijkheden worden onderzocht'

De gemeente Zoeterwoude en ontwikkelaar Jobo de Bouwers gaan samen onderzoeken of het mogelijk is om langs de Europaweg (N206) nieuwbouwwoningen neer te zetten. Die moeten komen op de hoek van bedrijfsterrein Keer-weer, tegenover Versteegen Auto’s. Er wordt gedacht aan zo’n twintig huizen. De plannen passen bij de eerder gepresenteerde toekomstvisie voor het gebied Keer-weer dat naast de locatie Europaweg 2 ligt.

“Op de locatie Europaweg 2 kunnen circa twintig nieuwbouwwoningen komen waarvan dertig procent sociale woningbouw. Daarnaast bestaat 35 procent van het plan uit betaalbare koophuizen en 35 procent uit vrije sector koopwoningen. Het plan voorziet ook in ruimte voor parkeren, groen, water, milieu en ruimtelijke kwaliteit”, legt de Zoeterwoudse wethouder Paul Olthof uit.

Vorige week ondertekenden wethouder Paul Olthof en Jobo-directeur Bas van Dijk een intentieverklaring voor het onderzoek naar de mogelijkheden voor de nieuwbouw.

“In Zoeterwoude is de behoefte aan betaalbare woningen hoog. Met een plan als dit hopen we Zoeterwoudse jongeren lokaal perspectief te bieden op een woningmarkt die onder druk staat”, aldus de wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen. Ook de Jobo-directeur is enthousiast. “Met onze partners gaan wij de komende periode de uitdaging aan om hier een ambitieus plan te ontwikkelen. Ambitieus, hoogstaand en duurzaam. Een echte aanvulling voor Zoeterwoude.”

Bestemmingsplan
De aankomende periode worden de plannen verder uitgewerkt. Hoewel woningbouw in de toekomstvisie voor het bedrijventerrein is opgenomen, past de ontwikkeling niet in het bestemmingsplan. “Dat betekent dat we in de komende periode eerst zullen moeten onderzoeken of de bouwplannen wel haalbaar zijn. Binnenkort presenteren we een verder uitgewerkt plan”, beloven de ondertekenaars van het document.

Aan het eind van de zomer organieert Jobo een inloopavond voor de omwonenden om toe te lichten wat de eerste ideeën van het plan zijn. Op deze avond worden bezoekers aangemoedigd om ook zelf input te geven om het plan te verbeteren.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×