(Foto's: Leidse Stadsgenootjes)

Leids beschuit met muisjes zien levenslicht

Vandaag viert Leiden de geboorte van een nieuwe variant van een speciaal beleg. Muisjes, voor op beschuit. Maar dan in de Leidse kleuren rood en wit in plaats van roze of blauw.

De muisjes kregen de naam ‘Leidse Stadsgenootjes‘ mee. De geboortemuisjes hebben de vertrouwde anijssmaak, zijn glutenvrij en vegan. Het eerste doosje is vrijdagmorgen uitgereikt aan twee kersverse ouders in het Geboortehuis van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

De Leidse muisjes zijn een stuk inclusiever dan de reeds bestaande muisjes. Lichtblauw voor een jongetje en roze voor een meisje. De rode kunnen in beide gevallen op de beschuitjes worden gestrooid, zolang de nieuwe stadsgenoot maar een Leidenaartje is.

Het vieren van een geboorte met beschuit met muisjes is volgens initiatiefnemer Olaf Ouwerkerk een eeuwenoude traditie in ons land. “En sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit als volk collectief omarmd.”

In het Geboortehuis van het LUMC zien dagelijks zeven à acht nieuwe Leidenaartjes het levenslicht. “We vinden het dan ook erg leuk dat inwoners van Leiden elke geboorte vanaf nu in stijl kunnen vieren met de Leidse Stadgenootjes”, zegt gynaecoloog Marieke Veenhof van het Geboortehuis Leiden. “Een leuke twist die goed in de smaak viel bij het eerste jonge gezin waar we ze serveerden.”

Ouwerkerk van Stadsgenootjes.nl is de bedenker van geboortemuisjes voor verschillende Nederlandse steden. “Vanaf nu kan de komst van een nieuwe inwoner van Leiden in stijl worden gevierd worden met beschuit met geboortemuisjes in de kleuren van Leiden. Onze vormgeefster is recent moeder geworden en inwoner van Leiden en zodoende mocht Leiden natuurlijk niet ontbreken in ons aanbod van Stadsgenootjes”, aldus Olaf.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×