een straat vol takken in Leiden
Een straat vol takken door een eerdere storm. (Foto: Robbert Beurse)

KNMI waarschuwt voor harde windstoten donderdagochtend

Het KNMI waarschuwt voor donderdagochtend voor zware windstoten. Volgens het weerinstituut kan de wind een snelheid van 80 kilometer per uur bereiken. Pas rond 11.00 uur zal de wind naar verwachting af gaan nemen.

De wind komt van zee af, legt het KNMI uit. Vanwege de harde windstoten heeft het instituut voor donderdag code geel afgegeven. De waarschuwing geldt tussen 6.00 uur en 11.00 uur. “Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ontvangen van de neerslag, en de wind”, aldus het KNMI.

Een week geleden was het ook al eens raak met code geel. Toen gaf het weerinstituut dezelfde waarschuwing af en viel er lokaal bijvoorbeeld bijzonder veel regen.

Het weer is de afgelopen weken überhaupt al onstuimig. Aan het begin van de maand juli hadden we namelijk de eerste zomerstorm in jaren, genaamd Poly. De schade daarvan bleef beperkt, maar er was wel veel overlast voor fietsers.

Ook nog goed nieuws gelukkig. Vanaf volgende week kunnen we de paraplu’s eindelijk opbergen. “Het wordt een stuk minder wisselvallig en de temperatuur kan weer oplopen tot boven de twintig graden”, zegt weerman Huub Mizee van Omroep West.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×