(Foto: Joshua Sukoff, via Unsplash)

Nabestaandencafé organiseert themabijeenkomst eind augustus

Het Nabestaandencafé Leiden organiseert op 27 augustus in Leiden een bijeenkomst voor mensen die een dierbare zijn verloren, met gespreksthema: ‘Woorden die pijn doen’.

Rouwen is het verwerken van verlies, waar veel emoties bij vrijkomen. “Een opmerking kan je als een pijl treffen. Woorden kunnen nog meer effect op je hebben, als rouwende kan je vaak onbegrepen voelen”, aldus de organisatie van het Nabestaandencafé Leiden.

Het initiatief is bedoeld om steun te bieden aan mensen die een rouw-of verlieservaring hebben. Elke bijeenkomst wordt professioneel begeleid. Deze keer wordt er met Nelleke van der Oord van Humanitas Rijnland gesproken over het omgaan met pijnlijke opmerkingen tijdens het rouwproces.

De bijeenkomst wordt gehouden in het uitvaartcentrum Monuta aan de Gritstraat. Van 14.30 tot 16.00 uur kunnen lotgenoten er met elkaar in gesprek over het verlies van hun dierbare. Elke zes weken organiseert de Vereniging Humanitas in samenwerking Begraafplaats Rhijnhof, Issoria en GGZ Rivierduinen een Nabestaandencafé waar lotgenoten elkaar kunnen treffen. Aanmelden kan via de mail naar info@nabestaandencafe.nl.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×