Hans Janssen en Walter Schrader. (Foto: Roeland van Wely)

Rembrandt's Smaeck: Leidse wijnkistjes geveild voor Gemiva

Op 18-jarige leeftijd schilderde Rembrandt vijf paneeltjes met de vijf zintuigen: reuk, gevoel, gehoor, zicht en smaak. Het paneel Smaak is tot op de dag van vandaag nog steeds spoorloos.

Negentien kunstenaars hebben zich nu laten inspireren door Rembrandt. Op de voorkant van wijnkistjes van de Leidse Wijnvereniging Matilo hebben ze een eigen versie van Smaak geschilderd. Op 8 september worden ze voor het goede doel geveild in het stadhuis van Leiden.

“De opbrengst van de veiling van de kistjes komt ten goede aan de mensen van zorgboerderij Valkendam van Gemiva”, vertellen Walter Schrader en Hans Janssen aan Sleutelstad. “Die zorgboerderij in Alphen aan de Rijn is onlangs afgebrand.” Voorafgaand aan de veiling vindt vier weken lang in de Stadstimmerwerf een expositie plaats van de werken op de wijnkistjes. Bij de opening van de expositie houden Gerard Gerding van Gemiva en wethouder Julius Terpstra een inleidend praatje.

Artikel loopt door onder audio

Hans Janssen en Walter Schrader van de Leidse Wijnvereniging Matilo vertellen over Smaeck van Rembrandt.

Expositie
De expositie Smaeck van Rembrandt is gratis in de Stadstimmerwerf te bezoeken van 12 augustus tot en met 7 september. Bezoekers kunnen op een stemformulier aangeven welke kistjes zij het mooist vinden. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 11 augustus op dezelfde plek als waar ook de veiling wordt gehouden: het stadhuis van Leiden. Informatie over de deelnemende kunstenaars, de kistjes en de veiling staat op de website van de Leidse Wijnvereniging Matilo.

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×