Lenferink werkt opvolger Van der Velden zelf in

Henri Lenferink is begonnen aan zijn laatste weken als burgemeester van Leiden. Die zijn door de vakantieperiode niet extreem druk, maar er staat tegenover dat zo’n beetje alle wethouders op vakantie zijn en Lenferink dus op de winkel moet passen. Ook heeft hij een bijzondere taak. Het wegwijs maken van zijn tijdelijke opvolger.

Als Peter van der Velden op 1 september begint aan zijn klus als waarnemend burgemeester voor de periode van een jaar, is hij in elk geval bijgepraat over de belangrijkste zaken die in Leiden spelen. “Ik heb bijna een dag met hem doorgebracht om alles door te nemen”, vertelt Lenferink over het inwerkprogramma van zijn opvolger.

Van der Velden heeft met zijn partner vorige week ook al een weekje Leiden gedaan vertelt Lenferink. “We hebben een rondje door de stad gemaakt en ze hebben bij ons thuis gegeten. Het klikt wel.”

Op donderdag 31 augustus volgt het officiële afscheid van Lenferink als burgemeester van Leiden. Eerst ’s middags tijdens een bijzondere raadsvergadering en ’s avond met een afscheidsfeest in de Pieterskerk. Een dag later treedt Peter van der Velden officieel aan als waarnemend burgemeester van Leiden.

Komend najaar gaat de gemeenteraad een profielschets opstellen voor de kroonbenoemde burgemeester die Leiden vanaf september 2024 weer krijgt. In het voorjaar wordt dan de vacature opengesteld en kan er gesolliciteerd worden.

Rond de ‘burgemeesterswisseling’ wordt heel Leiden opgeroepen om de Leidse vlag uit te hangen. Eerst om Lenferink uit te vlaggen en op 1 september om Van der Velden een warm welkom te heten. Lenferink zelf kreeg alvast een Leidse vlag tijdens de laatste vergadering die hij als voorzitter van de gemeenteraad mocht leiden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×