Topaz Zuydtwijck. (Foto: Roeland van Wely)

Nieuwe Naastentraining over dementie in Leidse regio

Een nieuwe tweedaagse Naastentraining in de Leidse regio voor naasten van thuiswonende mensen met dementie, bijvoorbeeld hun kinderen, leert mensen over dementie, het ziektebeeld en de toekomstmogelijkheden. De training is ontwikkeld omdat bij een diagnose van dementie veel op mensen afkomt. Er ontstaat dan vaak onzekerheid over de toekomst en de rol die je kan of moet innemen als naaste van iemand met dementie.

De Naastentraining is ook bedoeld om naasten met meer vertrouwen (een deel van) de mantelzorg op zich te laten nemen. De training is opgezet door het Expertisecentrum Dementie. Dat is een samenwerking van verschillende zorgorganisaties die actief zijn in en om de Leidse regio, te weten Topaz, ActiVite, WIJdezorg en Marente.

Er hangt wel een prijskaartje van 100 euro aan de nieuwe Naastentraining. Dankzij een bijdrage van de dertien gemeenten in de regio Zuid-Holland Noord en het zorgkantoor van Zorg en Zekerheid kon de eigen bijdrage volgens de organisatoren juist beperkt worden tot die 100 euro. Meer informatie en opgeven kan via de mail expertisecentrumdementie@topaz.nl of bellen naar 06-22117039.

De eerste Naastentraining is op 29 en 30 september in Topaz Zuydtwijck in Leiden. De volgende training is op 8 en 9 december.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×