Burgemeester Emile Jaensch met Reinier Artist (Video: Brigit Disseldorp)

Reinier Artist benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Reinier Artist uit Oegstgeest ontving woensdag een Koninklijke onderscheiding in het Museum Volkenkunde in Leiden. Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest reikte de onderscheiding uit. Woensdag was het de internationale Dag van de Inheemse Volken in de Wereld en daar werd aandacht aan besteed in het museum.

Artist weet veel van inheemse volken in Suriname. Hij groeide zelf tachtig jaar geleden op in het Surinaamse dorp Bigi Poika, een Indiaans dorp langs een zijtak van de Surinaamse Saramacca Rivier waar hij van zijn vader leerde over het leven in de jungle, over voedsel, de dieren en de timing. Met respect voor de natuur en voor het bos. Later ging hij naar de grote stad en vertrok vervolgens naar Nederland om daar te studeren.

Reinier Artist heeft de inheemse bevolking van Suriname zichtbaar gemaakt. Hij heeft hun kennis en geschiedenis vastgelegd, bijvoorbeeld in het boek Indiaans Verhaal uit 2016. Ook heeft hij met veel inzet en deskundigheid hun cultureel-maatschappelijke positie verstevigd. Hij gaat daar graag nog een tijdje mee door.

Cultuur Leiden Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×