(Foto: Freepik)

Oproep Studenten voor Leiden (SVL) aan studenten: Vrij veilig!

De politieke partij Studenten voor Leiden (SVL) roept de deelnemers aan de EL CID-week op veilig te vrijen. Reden: het gestegen aantal besmettingen met soa’s. Met name gonorroe, chlamydia en schurft komen steeds vaker voor bij jongeren onder de 25 jaar.

Fractievoorzitter Mitchell Wiegand Bruss van SVL: “Lokale overheden in studentensteden hebben een belangrijke rol bij het terugdringen van seksueel overdraagbare aandoeningen en de voorlichting hierover. In veel studentensteden is testen bijvoorbeeld best lastig. Dat helpt niet bij het terugdringen van de cijfers.” Wiegand Bruss maakt zich ook hard voor de terugkeer van de landelijke Vrij Veilig campagne die sinds 2011 niet meer bestaat. Zo’n campagne moet bijdragen aan het bewustzijn rond veilige seks en voorbehoedsmiddelen.

Voorkomen
Wiegand Bruss vreest dat de soa’s deze introductieweek flink om zich heen grijpen en wil de toekomstige studenten dan ook waarschuwen. “Wees je bewust van de besmettelijkheid van schurft, je kunt het al krijgen door naast elkaar op de bank te zitten. Vergeet daarnaast nooit condooms mee te nemen als je op stap gaat. Voorkomen is beter dan genezen.”

Soa-testen
De komende weken zal SVL aandacht vragen voor veilige seks en het terugdringen van soa’s. De partij vraagt aan het college van burgemeester en wethouders onder andere of er plannen zijn om de toegankelijkheid van soa-testen voor jongeren te verbeteren. Bijvoorbeeld door het opzetten van mobiele testeenheden op studentencampussen of door samen te werken met lokale zorginstellingen.

Maatschappij Onderwijs Politiek EL CID-week 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×