Boer Burger Band met in het midden oprichter Michiel Breedveld. (Foto: BBB).

Boer Burger Band: Zoeterwoudse boeren beginnen rockband

Bewoners van de Weipoort in Zoeterwoude zijn een rockband begonnen. De Boer Burger Band wil op ludieke wijze hun muzikale en vriendschappelijke ‘band’ vieren. Wekelijks wordt er gerepeteerd. Op zaterdag 2 september volgt het hoogtepunt van hun muzikale carrière en treden de boeren op in Café de Meester tijdens het Zoeterwouds Open.

“We wilden al heel lang boerennummers spelen: Mooi man, Lekker op de trekker, Oerend Hard, Melken melken melken, ze komen allemaal voorbij”, vertelt een van de initiatiefnemers Michiel Breedveld. Over de naam hoefden de ‘Weipoortse boeren’ niet lang na te denken. “Met het succes van de Boer Burger Beweging was de naam gauw bedacht: de Boer Burger Band”, grapt Breedveld.

De gelegenheidsband speelt dus vooral Nederlandstalige boerenrock. “Toch mag een nummer niet ontbreken. Uiteraard staat ook ‘Sweet Caroline’ op ons lijstje”, belooft de aanstichter van de band die met het nummer een knipoog naar BBB voorvrouw Caroline van de Plas maakt.

De Boer Burger Band betreedt op 2 september om 22.00 uur het podium van Café de Meester aan de Zuidbuurtseweg 58 in Zoeterwoude-Dorp. Naast de band uit de Weipoort staan er nog 13 acts op het programma. De avond begint om 19.30 uur. Toegang is gratis.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×