De Boskalis Beach Cleanup Tour bij de Wassenaarse Slag (Video: Brigit Disseldorp)

Kilo's afval en 1606 peuken opgeruimd tijdens Beach Cleanup Tour Wassenaar

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour zijn bij de Wassenaarse Slag zo’n 180 kilo afval en 1606 peuken opgeruimd. Een groep van zeventig vrijwilligers liep zaterdag, gewapend met vuilniszakken en grijpers, vanaf het strand van Katwijk naar het Wassenaarse strand. De tour wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting De Noordzee.

De wandeling van Katwijk naar Wassenaar is zo’n zes kilometer lang en is één van de in totaal dertig etappe’s die worden gelopen. Met iedere dag twee andere etappes (één noord en één zuid) wordt in twee weken tijd de volledige Noordzeekust opgeruimd.

Bij de Wassenaarse Slag werd, naast de sigarettenpeuken, vooral veel vispluis gevonden. Dat zijn kleine draadjes afkomstig van visnetten. Ook werd er veel bewerkt hout gevonden.

Zowel de vrijwilligers als het team van Stichting De Noordzee viel wel één ding op: Het Wassenaarse strand is behoorlijk schoon. “We doen al jaren mee en ik vind dit eigenlijk wel het schoonste stuk wat ik tot nu toe heb gezien”, vertelt een vrijwilliger.

Duurzaamheid Maatschappij Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×