(Foto: Chris de Waard)

Alrijne past website aan na ophef over operatiestop in oktober

Het Alrijne Ziekenhuis heeft een tekst op de website over het verminderen van het aantal operaties aangepast na kritiek van zorgverzekeraars. Er staat nu niet meer dat alleen patiënten van Zorg en Zekerheid in de maand oktober kans maken op een operatie. Over de tekst ontstond veel onrust. Na gesprekken met andere verzekeraars is het bericht aangepast.

Er staat nog wel dat in oktober alleen de operatiekamers in Leiderdorp open zijn. “Er zijn voor die periode minder laagcomplexe en planbare operaties ingepland”, aldus het ziekenhuis. “Wij willen vooropstellen dat er geen geplande operaties worden afgezegd.” Door geld- en personeelsgebrek gaan de operatiekamers in Leiden en Alphen aan den Rijn in oktober noodgedwongen dicht.

De aankondiging hiervan op de eigen website van de ziekenhuisgroep leidde tot veel onrust onder patiënten. Ook zorgverzekeraars roerden zich. Vooral omdat het ziekenhuis aankondigde dat alleen patiënten geholpen zouden worden die bij Zorg en Zekerheid waren verzekerd. Eigenlijk zeiden alle verzekeraars dat de maatregel niet voor hun verzekerden gold, omdat er gewoon afspraken lagen. Verzekeraar Zilveren Kruis laat weten dat de planning voor de operatiekamers al klaar is. “En daar staan onze verzekerden ook gewoon op”, zegt een woordvoerder.

Gesprekken
De afgelopen weken zijn intensieve gesprekken gevoerd door de verzekeraars met het ziekenhuis. Dat heeft nu geresulteerd in een aangepaste tekst op de website. Of dat ook betekent dat patiënten van alle verzekeraars worden opgeroepen voor een operatie, kan op dit moment niemand zeggen.

Eerder zei het ziekenhuis dat er geen operaties zouden worden afgezegd, omdat verzekerden gewoon geen oproep kregen. Verzekeraars zeggen dat er nog altijd wordt gesproken met het ziekenhuis en dat er goede hoop is dat ze er uitkomen. Het ziekenhuis zelf reageerde niet op een verzoek om toelichting van mediapartner Omroep West.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Alrijne sluit operatiekamers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×