(Foto: PLNT)

Leiden Angel Club zoekt investeerders voor start-ups

Leiden krijgt een netwerk van ‘angel-investeerders’ die de financierings- en groeimogelijkheden voor lokale, innovatieve start-ups gaat vergroten. De Leiden Angel Club is een initiatief van het Leidse centrum voor innovatie en ondernemerschap PLNT en wordt geholpen door de ervaren ‘Dragons Den’ investeerder Bernd Mintjes.

Door een netwerk op te zetten voor angel-investeerders hopen zij de financierings- en groeimogelijkheden voor lokale, innovatieve start-ups te vergroten. “Een Angel-netwerk, zoals de lancering van de Leiden Angel Club, ondersteunen angel-investeerders”, licht mede-initiatiefnemer Charlie Wulff toe. “Het zijn mensen die eigen vermogen investeren in jonge bedrijven, of dat willen leren. Dit doet een angel-netwerk door evenementen te organiseren waarbij veelbelovende start-ups worden gepresenteerd aan haar leden”, zegt Wulff. “Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met mede-angels en je netwerk uit te breiden.”

Geld verdienen
“Natuurlijk willen angel-investeerders rendement behalen”, stelt Wulff. “Maar het gaat hen ook om het delen van kennis en netwerk. Veel angel-investeerders zijn oud-ondernemers die het gewoon ontzettend leuk vinden om de volgende generatie jonge ondernemers te helpen. Vandaar de benaming ‘business angel’. Voor veel start-ups zijn zij letterlijk reddende engelen. Angels verhogen de slagingskans van hun start-ups aanzienlijk. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat er een angel-netwerk komt in Leiden.”

Om te investeren zijn investeerders nodig en daarom is de Leiden Angel Club opzoek naar leden. Op 28 september organiseert PLNT Leiden een voorlichtingsmiddag. Vanaf 15.00 uur verzorgd Bernd Mintjes een presentatie over het angel-initiatief.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×