Wethouder Jermoumi van Onderwijs en schooldirecteur Mathieu Arnouts. (Foto: Gemeente Leiden)

Gemeente en Vlietland College tekenen overeenkomst voor nieuw schoolgebouw

De gemeente Leiden en het Vlietland College hebben vanmorgen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor nieuwbouw voor de school. Bij de ondertekening waren wethouder Jermoumi van Onderwijs en schooldirecteur Mathieu Arnouts aanwezig. Als alles als gepland gaat kan de school vanaf 2026 van het nieuwe gebouw gebruikmaken.

Het nieuwe pand moet verrijzen aan de Johan Wagenaarlaan, zo’n vijf minuten fietsen van het huidige schoolgebouw aan de Apollolaan. Door de nieuwe locatie hoeft de school in de tussentijd niet te verhuizen naar een zogenaamde wissellocatie, een oud schoolgebouw dat tijdens renovaties door andere scholen gebruikt kan worden. Na oplevering van het nieuwe pand wordt het gebouw aan de Apollolaan overigens ook een wissellocatie.

Directeur Arnouts is enthousiast: “Het wordt een inspirerend en open gebouw.” Wethouder Jermoumi noemt de bouw een belangrijke stap voor het verwezenlijken van de bouwplannen voor het onderwijs in de gemeente: “We zijn het aan de jeugd verplicht om te blijven investeren in schoolgebouwen die voldoen aan de moderne tijd.”

Met de bouw van het nieuwe gebouw is ruim 24 miljoen euro gemoeid. De gemeente trok in 2020 nog miljoenen extra uit voor de huisvesting van onderwijsgebouwen in Leiden. Een deel van dat geld wordt nu gebruikt voor de nieuwbouw van het Vlietland College. Ook gaat er veel geld naar ‘vernieuwbouw’, het klimaatneutraal maken van gebouwen.

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×