het LUMC
(Foto: LUMC)

Pride-organisatie van universiteiten en ziekenhuizen in Leiden, Delft en R'dam

De Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de TU Delft vormen sinds kort samen met het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum de organisatie LDE Pride. Met de samenwerking willen de academische organisaties van elkaar leren, de zichtbaarheid van academische pride-organisaties vergroten en gezamenlijk evenementen organiseren.

Informatiearchitect Roger Snijder van de LUMC Biobankorganisatie stelt dat pride groter is dan alleen de eigen werkgever. Het bestuurslid van LUMC-Pride vertelt dat er daarom niet alleen meer binnen de eigen organisaties aan inclusiviteit wordt gewerkt, maar ook met anderen. “Dat is niet alleen leerzaam, maar vergroot ook de draagkracht binnen onze organisaties.”

Het eerste gezamenlijke event is op 30 augustus in het LUMC, in de aanloop naar de Pride Leiden waarin het LUMC ook meevaart. Die middag houdt rector magnificus Annelien Bredenoord van de Erasmus Universiteit een lezing over hoe haar universiteit omgaat met diversiteit en inclusiviteit.

De LDE Pride hoopt dat meer academische pride-organisaties uit het hele land aan willen sluiten bij het Zuid-Hollandse netwerk.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×