Het Bio Science Park Leiden, waar ruim 200 bedrijven staan. (Foto: Frank Steenkamp).

Ondernemersvereniging Bio Science Park maakt zich weinig zorgen over vertrek vaccinafdeling Janssen

De ondernemersvereniging Bio Science Park denkt dat de gevolgen van de voorgenomen sluiting van een groot deel van de vaccinafdeling van farmaceutisch bedrijf Janssen klein zullen blijven. Voorzitter Bas Reichert: “Het is jammer als mensen hun baan verliezen, maar ik denk dat er voor hen binnen Janssen en bij andere bedrijven op het Bio Science Park veel kansen liggen.”

De ondernemersvereniging Bio Science Park stimuleert contact tussen de bedrijven die actief zijn op het park. Het mogelijke vertrek van de vaccinafdeling is jammer, maar geen grote aderlating volgens Reichert: “Voor zover ik begrijp verdwijnt niet de volledige afdeling, enkel een aantal minder goedlopende onderzoekslijnen. Wij zien het dan ook als een relatief normaal proces dat vaker voorkomt bij biotech-bedrijven. De kennis van de medewerkers die zouden vertrekken is ook bij andere bedrijven op het park van grote waarde. Janssen blijft een belangrijke speler op het Bio Science Park en breidt op andere gebieden uit. Ik vermoed dan ook weinig negatieve gevolgen voor het park.”

Deze week kwam naar buiten dat Janssen van plan is een groot deel van de vaccinafdeling die gevestigd is op het Bio Science Park te sluiten. Een woordvoerder van Janssen liet toen weten dat de plannen nog niet vaststaan. “De details worden nog uitgewerkt. Hierna wordt het voorstel ook voorgelegd aan de ondernemingsraad”, liet ze aan Sleutelstad weten.

Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×