In 2022 werd vor de laatste keer de Seniorenvoorstelling gehouden. (Foto: Emile van Aelst)

3 October Vereeniging ruilt Seniorenvoorstelling in voor meezingfestival op Garenmarktplein

Het programma van Leidens Ontzet is klaar en staat vanaf nu op de website van de 3 October Vereeniging. Er zijn twee opvallende wijzigingen: de Seniorenvoorstelling gaat niet door en op het Garenmarktplein komt een A-Meezing-Festival met onder andere The Amazing Stroopwafels.

Dat meezingfestival wordt gehouden op zondagmiddag 1 oktober. Tijdens dit meezingfeest verleiden vier muzikale acts het publiek om mee te zingen met Nederlandse én Leidse hits.  Voorzitter van de commissie Evenementen Bettina van Klaveren kijkt uit naar A-Meezing-Festival: “Zingen hoort bij 3 oktober: we doen het bij het Koraal, de Reveille en voorheen ook bij de Seniorenvoorstelling. Het lijkt wel of Leiden het meezingen tot een stadsfenomeen heeft verheven. Nu organiseren wij een nieuw evenement om de traditie uit te breiden: een meezingfestijn voor iedereen.”

De bezoekers die in eerdere jaren naar de Seniorenvoorstelling kwamen, worden nu van harte uitgenodigd om naar het Garenmarktplein te gaan. “Met het A-Meezing-Festival willen we een grotere doelgroep bereiken en tegelijkertijd de gezelligheid behouden”, legt Van Klaveren uit. Het Garenmarktplein wordt voor dit evenement omgebouwd tot een ‘intiem festivalhart’ met twee grote tribunes, een mooi podium, en horeca aan de zijkant van het plein. Er zijn zowel zitplekken als staanplaatsen.

Tussen 14.00 en 17.30 uur treden vier acts op. De opening is in handen van de bekende band The Amazing Stroopwafels. Daarna brengt ‘Trio Choufour’ levensliederen ten gehore. Als derde act staat ‘Rondje Doe Maar’ op het podium met alle klassiekers van deze beroemde Nederpop-sensatie. De afsluiting is in het Leids met de mannen van De Slechte Band. Van Klaveren: “We gaan voor samen zingen uit volle borst: luidkeels in Leiden!”

Het evenement is gratis voor zowel leden als niet-leden van de 3 October Vereeniging. Toegangskaarten zijn niet nodig. Iedereen kan gedurende de middag vrij in- en uitlopen.

Zondag 1 oktober 2023 – 14.00 – 17.30 uur – Garenmarktplein
14.00 uur: The Amazing Stroopwafels
15.00 uur: Hugo en Bianca Choufour
15.45 uur: Rondje Doe Maar
16.45 uur: De Slechte Band

Cultuur Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×