Veel deelnemers trekken roze kleding aan tijdens de LadiesRun. (Foto: Robbert Beurse)

Alleen voor vrouwen: vrijdag elfde editie Leiden LadiesRun

Voor de elfde keer wordt er vrijdagavond door een grote groep vrouwen en meisjes gewandeld en gerend door de straten van de Stevenshof. Veel straatnamen in de Leidse wijk zijn genoemd naar een vrouw. De reden om de loop juist in dit deel van de stad te organiseren.

Deelnemers van de funrun kunnen zich inschrijven om 5 of 10 kilometer te rennen of 5 kilometer te wandelen. De Leiden Road Runners Club verzorgde vooraf enkele hardlooptrainingen.


Jeroen Weijermars van de Stichting Sport in Beeld over de Leiden LadiesRun.

Organisatie
De Leiden LadiesRun is tien jaar lang georganiseerd door vrijwilligers. Vanaf jaar neemt de Stichting Sport in Beeld het stokje over. “Toch verandert er niet veel hoor. We blijven dichtbij de originele opzet en zijn blij dat de meeste vrijwilligers nu ook gewoon weer mee doen”, zegt Jeroen Weijermars van de SSIB. Zijn organisatie is ervaren in het opzetten van sportieve activiteiten in Leiden. In de afgelopen jaren namen ze de onder andere de Zwemvierdaagse, Avondvierdaagse en Santa Run voor hun rekening.

Vrijdagavond 1 september gaat het start- en finishterrein van de LadiesRun om 18.00 uur open voor deelnemers. Na een gezamenlijk warming-up wordt om 19.30 uur het startschot gegeven.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×