Winkelcentrum De Kopermolen. (Foto: Louis Smit)

Ketelmeerlaan in 2024 verlegd voor parkeergarage Kopermolen

Begin 2024 start de verlegging van de Ketelmeerlaan in de Merenwijk. De weg verschuift in de richting van de flats. Daarna kan met de bouw van een parkeergarage worden begonnen ter hoogte van de oude Hema, waar een nieuwe Lidl zal verrijzen. Dit meldt de winkeliersvereniging van De Kopermolen in haar nieuwsbrief.

Het winkelcentrum, eigendom van Van der Vorm Vastgoed, wordt de komende jaren herontwikkeld. De parkeergarage, die plaats gaat bieden aan honderd auto’s, komt onder de plek waar nu de vrijdagmarkt wordt gehouden. Deze markt verhuist dan voorlopig naar het parkeerterrein voor de huidige Lidl.

Boven de parkeergarage wordt een plein aangelegd ‘met ruimte voor vergroening en ontmoeting’, aldus de winkeliersvereniging. Ze weidt in haar nieuwsbrief uit over wat allemaal staat te gebeuren in, op en rond de Kopermolen. Er komen bijvoorbeeld nieuwe woningen bij.

Uit de informatie is niet op te maken wat het verleggen van de Ketelmeerlaan en de bouw van de parkeergarage betekenen voor de verkeersdoorstroming en het parkeren bij de Kopermolen.

 

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×