Senioren in actie tijdens een eerdere editie van het Walking Football-toernooi. (Foto: J.P. Kranenburg)

Senioren sporten voor Kika: Walking Football-toernooi voor 'oldstars'

Honderden oudere voetballers, de ‘oldstars’, gaan op vrijdag 8 september opnieuw de strijd tegen elkaar aan voor het goede doel. In sportpark de Bloemerd doen ze mee aan het Walking Football-toernooi voor Kika. De opbrengst van het toernooi wordt gebruikt voor kankeronderzoek bij kinderen.

Het Walking Football-toernooi is sinds 2020 een jaarlijks terugkerend evenement. Organisator Rob van der Groen vindt het logisch dat de ouderen zich inzetten voor de jeugd. “Wij hebben er al een heel leven op zitten. Het is onze verantwoordelijkheid om voor de jongeren te zorgen en dus geld in te zamelen dat ervoor zorgt dat Kanker bij kinderen steeds minder voorkomt”, zegt hij overtuigd.

Niet rennen
Walking Football is bijna hetzelfde als ‘gewoon voetbal’, er mag alleen niet worden gerend. “En dat vinden de meeste spelers, die vroeger zelf fanatiek gevoetbald hebben, best moeilijk. Maar de scheidsrechters letten er streng op. Je mag niet rennen”, waarschuwt Van der Groen.

Derde helft
Na de voetbal is een derde helft georganiseerd. “Ook dan gaan we door met inzamelen. Onder het genot van een hapje en een drankje vallen er prijzen te verdienen met het Rad van fortuin. Deelnemers kopen loten en zo gaat er nog wat extra’s naar Kika.”

Bij de opening van het toernooi zal ook een bijzondere gast aanwezig zijn. Kika oprichter Frits Hirschstein komt langs in Leiderdorp en zal een korte toespraak geven.

Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×