SVL-fractievoorzitter Wiegand Bruss. (Archieffoto: Emile van Aelst)

Studentenpartij zoekt mooiste Leidse studenteninitiatief

Politieke partij Studenten Voor Leiden (SVL) is op zoek naar het mooiste Leidse studenteninitiatief van 2023. De partij wil de winnaar op hun nieuwstudiejaarsreceptie daarvoor een aanmoedigingsprijs geven.

De nieuwjaarsreceptie van de studentenpartij wordt gehouden op 6 september. “We kiezen voor dit moment omdat het nieuwe jaar voor veel jongeren en studenten eigenlijk al echt begint in september: de start van het nieuwe collegejaar”, zegt partijvoorzitter Sophie Chavernac. “Omdat we de politiek dichter bij studenten en de stad willen brengen, nodigen we daar veel Leidse politici, studentenverenigingen, -initiatieven en belangrijke partners uit de stad voor uit om elkaar beter te leren kennen.”

De prijs voor het Mooiste Leidse Studenteninitiatief van het Jaar 2023 wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt. “Met de introductie van deze aanmoedigingsprijs willen we de geweldige positieve bijdragen van jongeren aan de Leidse samenleving erkennen en vieren”, zegt SVL-fractievoorzitter Wiegand Bruss. Tot en met zondagavond 3 september kan iedereen een initiatief nomineren via studentenvoorleiden.nl/nomineren of de sociale media van de partij.

“De prijs gaat naar het meest onderscheidende initiatief van jonge Leidenaren”, zegt Chavernac. “De nadruk moet daarbij liggen op collectieve inspanningen die Leiden verrijken.”

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×