Een impressie van de gerenoveerde garage zoals die is ontworpen door VVKH Architecten.

Aanbesteding ophogen Haarlemmerstraatgarage mislukt: niemand wil het doen

Er is geen enkele inschrijving bij de gemeente Leiden binnengekomen op de openbare aanbesteding van het ophogen van de parkeergarage Haarlemmerstraat. “Dit betekent dat de aanbesteding is mislukt en de start van de werkzaamheden is vertraagd”, schrijft wethouder Ashley North in een brief aan de gemeenteraad.

Leiden wil 88 parkeerplekken toevoegen door het gebouw met enkele parkeerdekken op te hogen. Tegelijkertijd moet de parkeergarage gerenoveerd worden en krijgt het gebouw een groene gevel en komt er een extra inrit op de Middelstegracht. In totaal moet de nieuwe garage dan 357 parkeerplaatsen gaan tellen. Die zijn onder andere nodig om wegvallende straatplekken voor bezoekersparkeren te compenseren.

Om erachter te komen waarom geen enkele partij zich heeft ingeschreven voor de klus gaat de gemeente een marktconsultatie houden. Via TenderNed, het systeem waar aanbestedingen worden gepubliceerd, is daarvoor een uitnodiging gepubliceerd. In de loop van september vinden de consultatiegesprekken plaats. Daarna wordt een advies opgesteld en besluit het college op welke manier dit project het best kan worden voortgezet. Vooralsnog wil Leiden vasthouden aan het eerder door de raad vastgestelde uitvoeringsbesluit.

De aanpassing van de Haarlemmerstraatgarage start als gevolg van de mislukte aanbesteding naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024. Eerder was het de bedoeling dat de werkzaamheden nog dit jaar van start zouden gaan.

Volgens North heeft de vertraging geen gevolgen voor de planvorming van de Kaasmarkt.

Leiden Maatschappij Politiek Haarlemmerstraatgarage opgehoogd


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×