Canal Pride Leiden 2023. (Video: Brigit Disseldorp)

Druk bezochte Canal Pride Leiden is een blijvertje

Niemand wist hoeveel belangstelling er zou zijn voor de eerste editie van Canal Pride Leiden, maar na afloop kan worden gezegd dat het een groot succes was. De straten en bruggen langs de route stonden zaterdagmiddag bomvol met zowel Leidenaren als mensen die speciaal voor Leiden Pride naar de Sleutelstad waren afgereisd. De organisatie kondigt aan dat op 7 september 2024 de volgende editie wordt gehouden.

Volgens de gemeente Leiden zijn er naar schatting 25.000 mensen op het evenement afgekomen. Er deden 21 boten mee aan de de botenparade, waaronder die van organisaties als het LUMC, Universiteit Leiden, verschillende studentenverenigingen en de gemeente Leiden. ‘Iedereen moet toch gewoon zichzelf kunnen zijn?’, ‘Dit hadden we al veel eerder moeten doen!’ en ‘Leuk zo’n Peurbakkentocht die wel langs de Kaasmarkt komt’ waren vaker gehoorde uitspraken van bezoekers langs de kant.

Net als bij de Peurbakkentocht stond de jury langs de kant om de boten te beoordelen op creativiteit. De boot van De Schouwburg-Stadsgehoorzaal ging er met de eerste prijs vandoor.

Na afloop van de botenparade was er feest op de Beestenmarkt. Onder andere Mariska Lunes ‘Tina Turner’, Barry Badpak, Ronnie Tober en Imca Marina zetten daar de boel op stelten.

Leiden Maatschappij Pride Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×