De genomineerden van 2022. (Foto: Corine Zijerveld)

Wie verdient een Leidse Vrijwilligersprijs?

De jury van de Leidse Vrijwilligersprijs is op zoek naar vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties die tijdens een speciale bijeenkomst in het stadhuis in het zonnetje worden gezet. Aan de vooravond van de ‘Nationale Vrijwilligersdag’ worden op woensdag 6 december verschillende vrijwilligersprijzen uitgereikt in de stadsfoyer in het Leidse stadhuis. Vrijwilligers en organisaties kunnen vanaf nu worden voorgedragen voor een vrijwilligersprijs.

De prijzen worden uitgereikt namens de gemeente Leiden. Voorgedragen personen of organisaties moeten actief in Leiden zijn. Uit de voordrachten kiest een jury genomineerden in drie categorieën: vrijwilliger van het jaar, vrijwilligersorganisatie van het jaar en de toekomstprijs voor een jonge vrijwilliger.

“Vrijwilligers maken het Leidse leven levendig. De tuinvrijwilliger bij het buurthuis, het maatje van de oude mevrouw, de tolk voor Syrische vluchtelingen, de jongere die helpt bij het stadsfestival of de vrijwilliger in de kringloopwinkel. En zo zijn er nog veel meer schitterende vrijwilligers in onze stad, die onmisbaar zijn voor onze samenleving. De jury van de Leidse Vrijwilligersprijs wil deze mensen graag in het zonnetje zetten. En daarbij is uw hulp nodig!”, vertelt juryvoorzitter Bert Verweij.

Alle genomineerden worden beloond. De winnaars krijgen tijdens de feestelijke avond ook nog een prijs uitgereikt. De prijsuitreiking begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er een borrel.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×