Foto: Robbert Beurse

Daten in de Kooi: 'Alleen is maar alleen'

In Huis van de Buurt de Kooi wordt vanaf zondag maandelijks ‘gedate’ door jongvolwassenen. Onder de naam AIMA (alleen is maar alleen) organiseren initiatiefnemer Helga Bergfeld en Incluzio een speeddating avond. Iedereen uit Leiden tussen de 25 en 40 jaar die op zoek is naar de liefde is welkom.

Bergfeld kwam met het idee nadat ze van mensen in haar omgeving hoorde dat het met de romantiek via datingapps toch nog niet zo wilde vlotten. “Ik merk dat datingapps als Tinder toch vaak geen rozengeur en maneschijn zijn. Voor echte liefde moet je elkaar in de ogen kunnen kijken. Het is net alsof deze leeftijdsgroep het ouderwetse contact een beetje verleerd is”, legt ze uit.

Incluzio moedigt het initiatief aan. “Helga kwam eerst bij de gemeente met dit idee, en die hebben haar toen doorverwezen naar ons. Wij zijn er om buurtbewoners te faciliteren en we vinden dit een heel leuk initiatief”, vertelt Tess Barning van Incluzio.

AIMA wordt elke tweede zondag van de maand georganiseerd tussen 18.30 uur en 20.00 uur en kost 2,50 euro. De eerste editie is op zondag 10 september 2023. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via aimaleiden@hotmail.com. Als de vonk tijdens het speeddaten is overgeslagen kunnen deelnemers direct erna gratis deelnemen aan een salsa-les. “Die beginnen om 20.00 uur dus dat komt mooi uit.”

 

Helga Bergfeld en Tess Barning vertellen over AIMA in De avond van Sleutelstad.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×