Vorig jaar werd knuffelen met lammetjes geveild. (Foto: Chris de Waard)

Na 48 jaar: Veiling met een Missie schuift een week op

De 49e editie van de Veiling met een Missie in Zoeterwoude is een week later dan gebruikelijk. De organisatie heeft besloten om het evenement een weekje op te schuiven omdat de concurrentie met Halloween-activiteiten in de kleine gemeente te groot wordt.

De werkgroep Missie en Ontwikkeling (M&O), die het evenement jaarlijks organiseert, merkt dat het aantal bezoekers aan de veiling terugloopt. Om tegenvallende opbrengst te voorkomen is de goededoelenveiling voortaan niet meer op de laatste zaterdag van oktober, maar op de eerste zaterdag van november.

Voor veel Zoeterwoudenaren is het even wennen. 48 jaar lang had de Veiling met een Missie, voorheen de Missieveiling, een vaste plek in de agenda. “Het laatste weekend van oktober is de Missieveiling. Voor ons echt een uitje. Wij gaan altijd. Maar we passen de agenda aan, want we willen er natuurlijk wel bij zijn”, zegt een van de vaste bezoekers van de veiling.

Kavels
Voor de Veiling met een Missie, waarvan de opbrengst naar maatschappelijke projecten gaat waar Zoeterwoudenaren bij betrokken zijn, is de organisatie nog op zoek naar kavels. “We vragen ondernemers en bewoners om iets te doneren dat geveild kan worden. Heb je een idee? Laat het ons weten via info@veilingmeteenmissie.nl“, legt M&O voorzitter Peter Kortekaas uit.

De avond wordt gehouden op zaterdag 4 november in het Muziekcentrum aan de Schenkelweg 6 in Zoeterwoude-Dorp. Inloop is om 19.30 uur. De organisatie onthult vast dat de Boer Burger Band een spetterend openingsoptreden zal verzorgen.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×