De tweede islamitische begraafplaats werd woensdagmiddag geopend. (Video: Brigit Disseldorp)

Rhijnhof opent tweede islamitische begraafplaats

In 2010 opende begraafplaats Rhijnhof in Leiden haar eerste islamitische deel. Vooral vanwege de coronapandemie raakte deze snel vol. Daarom werd woensdagmiddag bij Rhijnhof een tweede islamitische begraafplaats geopend.

Het islamitisch gedeelte is zo ingericht, dat de graven richting Mekka zijn georiënteerd. De begrafenis kan plaatsvinden volgens de islamitische traditie. In het nieuwe gedeelte staat ook een tafel waar de kist op gelegd kan worden zodat men het gebed ook op de begraafplaats zelf kan doen.

Wethouders Ashley North en Abdelhaq Jermoumi waren aanwezig bij de opening van de tweede islamitische begraafplaats. Ook zij merkten dat er vraag was naar een uitbreiding. “Mensen wonen inmiddels langer in Nederland. Mensen van Marokkaanse of Turkse komaf of andere afkomsten die de islam belijden. Zij bouwen hier ook een netwerk op”, vertelt wethouder North. “Ze raken verknocht aan het land en dan is het heel fijn dat je hier begraven kan worden, in de omgeving waar je ook groot geworden bent.”

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×