Het Ontzet Festival in 2022. (Foto: PR)

Gemeente over feest in Matilo: 'Geluidsnorm niet overschreden'

Het Ontzet Festival op 2 oktober in Park Matilo leverde veel klachten over geluidsoverlast op. De geluidsnorm werd echter niet overschreden, zo laat de gemeente Leiden aan Sleutelstad weten.

Vooral op sociale media werd er veel geklaagd over geluidsoverlast. Zowel door mensen uit Leiden als Leiderdorp. Bij de gemeente Leiden zijn dertien officiële klachten binnen gekomen en bij de Omgevingsdienst West-Holland vijftien. In de vergunning die door de gemeente werd uitgegeven, werd niet de maximale geluidsnorm voor het park opgezocht. Ook is het geluidsniveau continu gemeten op punten die door de Omgevingsdienst West-Holland zijn geadviseerd. Daaruit blijkt dat de vergunde geluidsnorm niet is overschreden.

Dat wil echter niet zeggen dat omwonenden daar niets van merken, zo laat de gemeente weten. “Een vorm van overlast zal er altijd zijn. Een festival van dergelijke omvang, met een geluidcategorie 2A, is in de omgeving te horen. De muziekkeuze van de organisator heeft er ook aan bijgedragen dat op sommige momenten de muziek voor omwonenden beter te horen was. Bij de muziekstijl ‘techno’ wordt over het algemeen meer overlast ervaren door het niveau en de frequentie van het basgeluid. De optredens van Antoon en Barry Badpak genereerden minder klachten.”

De Omgevingsdienst West-Holland laat weten dat het geluid op 2 oktober mogelijk verder gedragen werd door de specifieke weersomstandigheden.

Leiden Leidens Ontzet 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×