Burgemeester Peter van der Velden kijkt heel tevreden terug op de viering van Leidens Ontzet. (Foto: Chris de Waard)

Burgemeester Van der Velden: 'Trots op uitbundige editie Leidens Ontzet'

“Leiden kan trots terugkijken op een prachtige, zeer sfeervolle en uitbundige editie van Leidens Ontzet.” Dat zegt burgemeester Peter van der Velden twee dagen na de viering in het maandelijkse Gesprek met de Burgemeester dat aan het begin van elke maand wordt uitgezonden op Sleutelstad TV. “Het was een grandioos feest voor jong en oud. Ik zag een stad waarin inwoners elkaar vonden in bezieling, tradities en plezier. En ik genoot ervan om daar onderdeel van te mogen zijn.”

Van der Velden maakte zijn eerste ‘3 oktober’ mee, maar nu al staat die dag ook voor 2024 in zijn agenda. “Sinds mijn komst naar Leiden werd er met de hoogste achting gesproken over het belang én de uitzonderlijkheid van Leidens Ontzet. De beeldvorming loog er niet om, de lat lag hoog. Leiden heeft die verwachtingen volledig waargemaakt.”

Volgend jaar weer
Het wordt dan ook niet zijn laatste viering. “Volgend jaar kom ik zeker weer. En Ina ook!” Hij treedt dan nogmaals in de voetsporen van zijn voorganger Henri Lenferink die dit jaar ook voor het eerst als gewone inwoner het Leidens Ontzet meemaakte. Tijdens de jubileumviering in 2024 is Van der Velden immers alweer klaar met zijn tijdelijke burgemeestersklus in Leiden. Per 1 september 2024 heeft de Sleutelstad weer een kroonbenoemde burgemeester.

Opstootjes
Van der Velden laat verder nog weten blij te zijn met het verloop van 2 en 3 oktober. “Het beeld is dat de festiviteiten zowel gisteren als eergisteren in goede en gemoedelijke sfeer zijn verlopen. Zowel op 2 als 3 oktober was het erg druk in de stad. Op een paar kleine opstootjes na was Leidens Ontzet een vrolijk en vriendelijk feest zonder ingrijpende incidenten.” Van der Velden noemt het verloop van Leidens Ontzet een veelbelovende opmaat naar de 450e viering van Leidens Ontzet in 2024.

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×