Marlies Tiepel bij haar standplaats Buurtontmoetingsplek Willem Klooslaan in Leiden Zuid-West. (Foto: Gerry van Bakel)

Nieuwe serie over armoedebestrijding: Koorddansen met geld

Het nieuwe toverwoord in de verkiezingsprogramma’s voor de komende Tweede Kamerverkiezingen is bestaanszekerheid. Voor ontwikkelmakelaar Marlies Tiepel van BuZz Leiden is dat geen nieuw begrip. In haar werk ziet zij dagelijks de gevolgen van armoede. “Mensen weten niet waar ze hulp kunnen krijgen. Dus gaan wij naar ze toe.”

Eind november organiseert BuZz Leiden een tweede editie van het Geldfestival. Samen een groot aantal partners in de stad brengt BuZz Leiden met dit festival allerlei organisaties en diensten bij elkaar op een plek. Dit keer in de Merenwijk op woensdag 29 november. Het eerste Geldfestival op 25 januari dit jaar in de speeltuin Westerkwartier was een succes.

Ontwikkelmakelaar Marlies Tiepel over aanpak armoedebestrijding van BuZz Leiden.

Daarnaast gaan Marlies Tiepel en haar collega’s dit najaar in Leiden Zuid-West een huis-aan-huisactie doen. “We zijn nog aan het afstemmen hoe we dat precies vorm gaan geven”, zegt Tiepel. De geldproblemen zijn groot en het is voor mensen lastig om te weten bij wie ze aan kunnen kloppen, ervaart Tiepel. “Mensen zijn vaak bang om toeslagen aan te vragen of vinden het te ingewikkeld. Ze openen hun post niet meer en de schulden lopen dan gauw op.” De komende weken gaat Sleutelstad met haar mee langs diensten en organisaties en in gesprek met deelnemers, onder de noemer ‘Koorddansen met geld’.

Economie Leiden Maatschappij Politiek Koorddansen met geld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×