De kruising van het fietspad aan het Henriëtte Bosmanspad met de Heintje Davidsweg is een van de plekken die wordt aangepakt.

Fietsknelpunten Stevenshof aangepakt

Twaalf kleine knelpunten met betrekking tot de fietsveiligheid in de Stevenshof zijn opgelost. Op zes locaties zijn volgens wethouder Ashley North grotere knelpunten in beeld. Die worden vanaf eind dit jaar aangepakt. Ook drie kleinere knelpunten die nog niet zijn opgelost, worden dan meegenomen. Dat schrijft North in een brief aan de raad.

De maatregelen zijn onderdeel van het project Fietsmaatregelen in de Stevenshof. Er worden verbeteringen van het fietsnetwerk doorgevoerd om de verkeersveiligheid en het  gebruikersgemak te vergroten. Uit de eerdere inventarisatie kwamen vijftien kleinere locaties naar voren waar bijvoorbeeld bebording of markering op de weg ontbraken, waardoor een onduidelijke verkeerssituatie ontstond. Op drie na zijn die opgelost. Als voorbeeld noemt North de kruising van het fietspad aan het Henriëtte Bosmanspad met de Heintje Davidsweg.

De zes plekken waar grotere aanpassingen nodig zijn om de boel veiliger te maken zijn de Beppy Nooijstraat – Esther de Boer – van Rijkstraat, Sis Heijsterpad – Stevenshofdreef, Zessprong bij Stevenhofpark, Mary Zeldenrust – Maartje Offerspad, Stevenbloembrug – Groenrand en Charlotte Köhlerpad – Heintje Davidsweg.

Voor de eerste drie locaties is al een ontwerp gemaakt dat momenteel wordt voorgelegd aan de wijkbewoners, de Fietsersbond en de Wijkraad Stevenshof. Daarna wordt de uitvoering ingepland. Die wordt gecombineerd met gepland groot onderhoud.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×