Gekbe van Gaal is afgelopen maandag beëdigd als wethouder in Leiderdorp. (Foto: Gemeente Leiderdorp)

Leiderdorps college verdeelt de taken

Met het aantreden van wethouder Gebke van Gaal als opvolger van Bob Vastenhoud heeft het Leiderdorpse college deze week ook de verschillende portefeuilles tegen het licht gehouden.

Van Gaal neemt namens de PvdA-GroenLinks bijna een-op-een het takenpakket van Vastenhoud over, met als belangrijkste verschil de Leidse Ring Noord. Dat dossier is voortaan in handen van CDA-wethouder Daan Binnendijk. De portefeuille maatschappelijk vastgoed wordt voortaan volledig behartigd door Herman Romeijn. “Daarnaast zal een aantal dossiers meerdere portefeuilles raken en dan bekijken we wie dan de lead neemt”, zegt Van Gaal in een toelichting.

“Bij mij zitten vooral alle fysieke domeinen, zoals ruimtelijke ordening, wonen, verkeer, vervoer, bereikbaarheid, infrastructuur, milieu en duurzaamheid. Die laatste heeft natuurlijk impact op alle portefeuilles.” Ook de omgevingswet en participatie vallen onder de portefeuille van Van Gaal. “Ik ben daar zeer content mee en heb erg veel energie om hier mooie stappen in te zetten en een aantal belangrijke resultaten te realiseren voor onze inwoners en organisaties en natuurlijk voor de natuur en het klimaat.”

Leiderdorp Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×