Stichting Bite Back in actie bij het hoofdkantoor van Tripper in Leiderdorp. (Video: Brigit Disseldorp)

Actie tegen kaartverkoop Dolfinarium bij hoofdkantoor kaartverkoper

Activisten van de stichting Bite Back voerden vrijdagmiddag actie bij het hoofdkantoor van Tripper in Leiderdorp. De actiegroep wil dat de kaartverkoopwebsite stopt met het aanbieden van tickets voor Dolfinarium Harderwijk.

De actie is onderdeel van de campagne Dolfinariumvrij Nederland. De missie van de stichting is een einde maken aan het houden van dolfijnen en andere zee(zoog)dieren in gevangenschap, zoals in Dolfinarium Harderwijk. Bij het hoofdkantoor van Tripper stond een tiental mensen, waaronder iemand in een dolfijnenpak. De actievoerders hielden borden vast en brachten hun  eisen per megafoon over.

Bite Back protesteert ook iedere maand bij het dolfinarium zelf. Met de campagne willen ze alle factoren meepakken, zoals bedrijven die korting aanbieden voor het park en busmaatschappijen die busritten aanbieden.

In een statement laat Tripper weten dat zij slechts verkoper zijn van de kaarten en dat zij zich niet verantwoordelijk voelen voor hetgeen de actiegroep zich hard voor maakt.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×