(Foto's: Leiden Atletiek)

Leidse atletiektalenten worden derde van Nederland

Het meisjes D-juniorenteam (onder 14 jaar) van Leiden Atletiek is gisteren derde van Nederland geworden. Dat gebeurde tijdens de finale van de competitie in Apeldoorn. Eerder werden de A-junioren bij de jongens al Nederlands kampioen.

Het goede resultaat was onder meer te danken aan de uitzonderlijke prestatie van Anniek Scheffers vorige week in het olympisch stadion. Zij werd Nederlands kampioen op de onderdelen discuswerpen en speerwerpen. Van de 663 atleten die meededen waren er maar 6 atleten die dubbel goud pakten. Loets Kortslever werd kampioen op de 80 meter horden en werd tweede met verspringen. Door het resultaat van beide atleten eindigde Leiden Atletiek als derde in het medailleklassement.

Andere teams van Leiden Atletiek deden mee aan B en C finales.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×