Het Ontzetfestival vorig jaar (foto: Ontzetfestival)

Ontzet Festival dit jaar met Antoon, de Outsiders en Bilal Wahib

Voor de derde keer wordt in park Matilo in Leiden het Ontzet Festival georganiseerd. Een feest speciaal voor de jongste inwoners van Leiden. Headliners zijn dit jaar Antoon, de Outsiders en Bilal Wahib. Het festival vindt plaats op 2 oktober.

Het Ontzet Festival ontstond tijdens de coronaperiode in 2021 als middel om de drukte tijdens de 3 oktobervieringen te spreiden en bleek zodanig in trek dat tickets voor woekerprijzen doorverkocht werden. Inmiddels lijkt het festival voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar oud een vaste waarde geworden. Dit jaar heeft een vergelijkbare opzet als vorige keren, maar niet alles is hetzelfde. “We hebben besloten een van de podia in te richten voor techno-muziek”, vertelt Bas Schreuder van de organisatie.

Op het hoofdpodium treedt naast Antoon, de Outsiders en Bilal Wahib onder meer ook nog Yung Felix op. Op het techno-podium zijn dj’s Cytnhia Spiering en DIØN geprogrammeerd.

Buitensluiten
De ticketprijs van 30 euro kwam de organisatie vorig jaar op kritiek te staan van de 3 October Vereeniging. “Met dit soort bedragen sluit je mensen uit en dat is toch echt niet de bedoeling”, zei voorzitter Rik Kamps toen. Dit jaar zijn de tickets overigens even duur.

Op het festival is plaats voor 5000 mensen en een groot deel van de tickets is al verkocht. Bas Schreuder: “Wacht dus niet te lang.”

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×