Leidenaren glibberden door de natgeregende straatjes. (Foto's: Emile van Aelst)

Honderden lopers glibberden door Leiden tijdens de Glibbertreel

De Glibbertreel deed zondag, zeker bij het eerste gedeelte van de loop, haar naam eer aan. Door de regen was het pad vanaf de start op de Burcht spekglad. Ook in de Pieterswijk glibberde de lopers over de kinderhoofdjes. Toch mocht het de pret niet drukken en trok het evenement dit jaar ruim 400 deelnemers.

Zoals bij de voorgaande edities was de route een verrassing. De lopers kwamen op- en door plekken waar ze normaal niet hollend doorheen gaan. Vanaf de Breestraat door de Trianon bioscoop en dan gelijk het Servicepunt van de 3 October Vereeniging in, waar alle lopers de Leidse Sleutels kregen. Bij de Nieuwstraat gingen de lopers restaurant Malle Jan in en kwamen uit bij de achteringang van La Bota.

Vandaar ging het verder naar de Hortus waar de pedels Erick van Zuylen en Tineke Schutte in de vorm van uiltjes wijsheid uitdeelden. In het Rembrandtpark hadden de advocaten van La Gro en Geelkerken het pop-up café De Pleiter geopend voor de lopers. Bij museum Boerhaave stond Einstein iedereen zijn relativiteitstheorie uit te leggen, zo kreeg de Glibbertreel toch nog een wetenschappelijk tintje.

Veel lopers keken hun ogen uit toen ze door het historische Hotel Nieuw Minerva liepen. Het laatste stukje ging over de Aalmarkt en de Nieuwe Rijn, maar het venijn zat hem in de staart. Bij Runnersworld kregen de deelnemers nog een kleine work-out om het laatste stukje energie op te maken.

Voldaan en heel wat bijgeleerd finishten de lopers bij de Burcht waar Marathonspeaker Mac van de Klauw ze stond op te wachten.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×