Autobanden en ander gedumpt afval naast containers in De Kooi in Leiden-Noord. (Foto: Louis Smit)

Leidenaren zien vaak gedumpt afval op straat

Een derde van de Leidenaren geeft aan dat er wekelijks of vaker afval in hun buurt staat dat er niet hoort. Dit blijkt uit de Stads- en Wijkenquête 2023. Dat is maar een kleine verbetering ten opzichte van 2021, toen 38 procent zei dat dat vaak voorkwam. De binnenstad en Leiden-Noord hebben hier meer last van dan andere wijken.

In de tweejaarlijkse enquête deelden 2400 Leidenaren hun mening over het leven in de stad en over onderwerpen als parkeren en het groen in de woonomgeving. Net als afval dat gedumpt wordt naast containers, wekt hondenpoep de ergernis van veel Leidenaren.

Bijna een vijfde van de Leidenaren zegt dat ze er in hun buurt ‘behoorlijk wat tot zeer ernstig overlast’ van hebben. In de Stevenshof is dat het ergst, zo valt op te maken uit de enquête. Last van loslopende honden wordt het meest ervaren in de Merenwijk.

Meeuwen
Ongeveer twee derde van de Leidenaren merkt weleens iets van meeuwen of ganzen bij hen in de buurt. In het Bos- en Gasthuisdistrict hebben ze daar het meeste last van. Last is dan dat ze zich ergeren aan het geluid van meeuwen of aan vuilniszakken die meeuwen hebben kapotgemaakt.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×