Tjarda Struik met de voorzitter van de vertrouwenscommissie Hugo Langenberg. (Foto: Pim van Delft)

Koning benoemt Tjarda Struik tot burgemeester van Leiderdorp

Tjarda Struik is door de koning benoemd tot burgemeester van Leiderdorp. Dit is de laatste stap in een reeks formaliteiten, voordat een burgemeester daadwerkelijk beëdigd kan worden. De benoeming gaat op 14 november in, nadat zij is beëdigd door commissaris van de Koning Jaap Smit tijdens de openbare raadsvergadering in Leiderdorp.

Afgelopen juni maakte de gemeente bekend dat Tjarda Struik voorgedragen wordt als nieuwe burgemeester van Leiderdorp. Om op 14 november officieel beëdigd te kunnen worden, moesten er nog enkele stappen worden gezet. Zo is zij na de bekendmaking voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die liet vervolgens de AIVD een screening uitvoeren en heeft zelf een gesprek gehad met de voorgedragen burgemeester.

Beide stappen zijn positief afgerond, waardoor Tjarda Struik is voorgedragen aan koning Willem-Alexander. Hij heeft haar maandag met ingang van 14 november benoemd tot burgemeester van Leiderdorp. Die dag wordt Struik officieel voor een periode van zes jaar beëdigd.

Opvolgen
Tjarda Struik volgt de huidige burgemeester Laila Driessen op. Die neemt op haar zeventigste verjaardag, op 7 november 2023, na twaalf jaar afscheid van de gemeente en het ambt. Op die leeftijd is een burgemeester per wet verplicht om te stoppen. Driessen werd in 2012 burgemeester van Leiderdorp, zij volgde toen Michiel Zonnevylle op.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×