The Man on the Pole is gisteren als eerste weggehaald. (Foto: Mirjam Hoekman)

Kunst verdwijnt uit Singelpark; einde driejarige expositie

Welkom in Leiden!?, de eerste tentoonstelling van de Stichting Vrienden van het Singelpark loopt ten einde. De komen de weken worden de vijf kunstwerken een voor een uit de verschillende parkdelen weggehaald.

De kunstwerken met als thema ‘Vrijheid en Grenzen’ werden in de coronajaren door vele tienduizenden wandelaars gezien. “Er werd volop genoten, gediscussieerd en soms ook gemopperd.”, zegt Mirjam Hoekman van de werkgroep Kunst in het Singelpark. “En zo hoort het ook, kunstbeleving is immers voor iedereen anders.”

Gisteren is het eerste kunstwerk verwijderd. De ‘Man on a Pole’ van de Spaanse kunstenaar Fernando Sanchez Castillo reist door naar de volgende tentoonstelling. Die is in Barcelona. Hoekman: “Voor sommigen is dat met pijn in het hart, maar de Vrienden willen het park vrij blijven houden voor toekomstige kunstenaars.

De kunstwerken die verdwijnen zijn ‘Tussentuin’ in het Huigpark, ‘Cage’ aan de Plantage, ‘Human Boundries’ in het Plantsoen en ‘Border Remover’ in het Rembrandtpark.

De vrijwilligers van de Vrienden van het Singelpark kijken uit naar een vervolg op de nu aflopende expositie. Het is de bedoeling dat die van 2025 tot 2028 plaatsvindt. Helemaal zeker is dat nog niet. Het geld is nog ongewis. “Maar verschillende landelijke fondsen zijn enthousiast over ‘Kunst in het Singelpark, dus we hebben goede hoop’,  zegt Hoekman.

Cultuur Leiden Kunst in het Singelpark


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×